Princ of Perversia

Priče iz bilderhane.


17.12.2013.

ajde mala pomogni kolezi - akcija prikupljanja pomoći

Evo sve se neko vrijeme kanim napisat jedan post i sve kontam znam šta ću i kako ću dok ne dođem pred brisan prostor.

O čemu se radi. Jedna moja prijateljica je oboljela prilično ozbiljno. Problemi s bubrezima. Da me neko upita o čem se tačno radi, ne bih znao reći. Ali će biti u nastavku teksta o čemu se tačno radi. Znam da ide na dijalizu triput sedmično po 4 sata i da to nije baš najprijatnije iskustvo.

I dugo sam razmišljao kako da joj pomognem, jer joj je neophodna velika svota novca za liječenje. I onda skontam da bi se mogla organizovati jedna manja akcija koju bi pripomogli blogeri koji su već u više navrata pokazali da im nije mrsko pripomoć. U onim paketićima, u kojim sam i ja učestvovao, se skupilo dosta novca za jako kratko vrijeme. Shvatam da to možda neće biti toliko privlačno ljudima, ali ja sam odlučio pokušati. Možda malo morbidno zvuči, ali ja nemam šta izgubiti – osim nje.

Eh da se to sad ne bi pretvorilo u još jednu akciju skupljanja pomoći koja ide u nedogled, ja sam smislio da to bude prilično konkretno. Dakle, cilj ove akcije jeste da se skupi 1000 KM do subote koji će joj biti uručen. Zašto baš subote? U subotu se organizuje jedan događaj prikupljanja novca. Tom prilikom bih želio i ja dati prikupljenu svotu novca u ime blogger.ba zajednice. I tu ne mislim samo na ove koji pišu, nego i na one koji čitaju sve ovo. Ja sam već u glavi smislio kako će to izgledati, pa eto, nemojte me izradit sad.

Što se institucionalnog dijela tiče, kako to Ra ima običaj reći, ovaj put će nam pripomoć Udruženje Slavika, te bi uplate trebale ići na ovaj račun:

 

Udruženje Slavika

Raiffeisen Bank

1610000083110096

Svrha uplate: donacija za Ninu Pašić

 

Za uplate iz inostranstva:

IBAN: BA391610000083110096

SWIFT: RZBABA2S

Svrha uplate: donacija za Ninu Pašić

 

Ja se nadam da će ovo proći kako sam zamislio i da će ostali blogeri koji me čitaju podržati ovu akciju i podijeliti ovo i na svojim blogovima. I nema neću i ne mogu i saću i mrsko mi. 70 ljudi dnevno u prosjeku hodočasti ovim blogom. Svako po cenera i eto ti 700. I još 300 nafatamo kod vas ostalih i eto ti 1000 KM. Kad je moglo za paketiće nolko se para skupit, a za ovo da ne može. Još ću se ja i više radovat od one djece, em sam stariji, em sam iskusniji, em sam veći i imam sve predispozicije da se više radujem.

Uostalom, ne bude li ovo, ja prestajem pisat. A samo se sjetite svih onih jutarnjih, podnevnih, poslijepodnevnih, večernjih, kasnovečernjih kafa koje ste ispijali dok ste s merakom čitali moje postove. I sve kafe koje ste proljevali dok ste se smijali mojim postovima. I svih prijateljstava koje ste sklopili dok ste pričali o mojim postovima i meni i svih uleta suprotnom spolu sa čitaš-li-ti-Tramvajeve-postove pričom gdje ste odmah imali toliko toga zajedničkog. Pa vi gledajte šta ćete i kako ćete. :P

 

Za sva pitanja imate dole komentare. Ako ima šta privatno da upitate ima mail tramvajseksualac@gmail.com.

 

Haj sad da joj pokažemo šta može blogger.ba zajednica uradit.

 


A sad i ovo stručno objašnjenje, ako nekog zanima.

Nini Pašić, koja je rođena 1991. godine u Sarajevu je potrebna transplatacija bubrega. Cilj je da pristupi specijaliziranom programu "Otvorene mreže" "TOULOUSE 2011". Cilj navedenog programa jeste stavljanje oboljelih lica iz BiH na nacionalnu listu čekanja Francuske za transplataciju bubrega. Nina se nalazi na hroničnom programu liječenja hemodijalizama zbog terminalne faze hronične bubrežne insuficijencije. Dijalizira se tri puta sedmično po četiri sata. Pošto nema živog srodnog darivaoca, Nina je kandidat za kadaveričnu transplataciju bubrega. Za samo pristupanje programu je potrebno 20 000 eura, a za cijeli proces 80 000 maraka.