Princ of Perversia

Priče iz bilderhane.


12.07.2018.

o stresu...

Titra mi oko jedno petnestak dana. Ustvari nije oko, nego kapak. Hajde reko da vidim šta je uzrok, malo goglam, kaže stres najvjerovatnije. Nakvo nešto mi iskočilo na desnima, ma tačkica neka, ali me nako malo pecka boli. Goglam, opet kaže stres. Šta god da čovjek traži uzrok nečega, sve se svodi na stres. Stres je doktorski ekvivalent onog što je religioznim ljudima "ma to je Božije davanje". I šta god, od padanja kiše do topljenja glečera pa i onog požara u okolini Konjica kojeg je Mujo započeo iz neke obijesti, sve je to Božije davanje. Dobro hajde, nije da nije (ako polazimo od te pretpostavke jel), ali to nit šta govori a još manje šta objašnjava.

E onda je krenuo ovaj modni pravac odbacivanja religija i vjerovanja, pa je valjalo napraviti neki ekvivalent ovom Božijem davanju i neko je to utjelovio u stresu. Šta god, ma to je od stresa. To je najveća prevara našeg doba. Ko god ode doktoru da ga nešto boli ili mu smeta, kaže tebi je to od stresa. Evo i ovi moji simptomi su meni od stresa. Pa šta je bio uzrok prije nego što smo izmislili stres? A baš nisam ni pod kakvim aktivnim stresom. Ne da nisam pod stresom, nego mi je još i solidno nako u životu. Jedem begovski, spavam na novom krevetu (dere guzove kako je dobar), fino okrečio, sredio, milina. I malina. I šta ću ja sad, da odem doktoru da mi kaže od stresa ti je to, a ja kažem nije, i onda ono ko je koga rodio što si mi došo ako sve znaš i sam ili te samo izignoriše. I vidiš meni ta glupa objašnjenja i čitava ta priča sa stresom izaziva stres, samoostvarujuće proročanstvo reklo bi se.

E jedino da nisam pod kakvim pasivnim stresom, tipa kad čitam one vijesti, a ovaj juli je baš bio naporan što se toga tiče. Od one kobile što joj je svaki dan Srebrenica iako ne može smislit Šveđane, preko onog govnara brude šišo/kitocuclača i bmw-ubice koji ide na sud u majici s natpisom all my shit dope, pa i onog malog govnara koji slavi sa Nož, žica, Srebrenica, onih vašara u Srebrenici na dan komemoracije, onog što nam priziva nova istrebljenja, pa do onih anketa kako skoro svaki četvrti Srbin misli da su Mladić i Karadžić ipak zločinci.

Gledam sinoć one Kockaste kako pobjediše Engleze, i premda nisam navijao za njih (a nisam vala ni protiv), bilo mi je plaho drago što su pobijedili i pravo da vam rečem kontao sam kako bi fino večeras bilo biti Hrvat. A onda sam se baš nešto zamislio i skontao da ja baš i nemam tih nekih grupnih identiteta, niti nekog osjećaja pripadnosti nekoj grupi. A vala evo sad kontam i nisam puno propustio...

Zašto je pile prešlo cestu!?

KkKBROJAČ PERVERZNIH
354693