beats by dre cheap

o sreći...

Možda mi jesmo narod kojem su tri najveća mudrosera Andrić, Selimović i Izetbegović, bar sudeći po broju fesbuk citatata, ali ona narodna mudroserina da se bolje roditi bez kurca neg bez sreće je vjerovatno najveći filozofski izričaj ovog područja. I to vam govorim kao vlasnik dotičnog. Jaro ćuna je ćuna, nema tu šta da ne valja. I staro i mlado uvijek je vidi rado.

Ali ako je čistoća pola zdravlja, onda je svakako sreća pola životnog uspjeha. Kad oni uspješni, ma po kojem kriteriju to gledali, uzmu pričati da su oni nešta radili puno, pa eto postigli. Jašta eto, samo oni rade, ostali lendohane čitav život. Pun je ba svijet ljudi koji nešta rade i raduckaju, čitav život, pa imaju kurac od toga svega.

Ali ovaj gorespomenuti izričaj je toliko dobar da uopšte sumnjam da je takvo što poteklo s ovijeh prostora. Ruku na srce poglup smo mi narod. Ko onaj galamdžija u razredu što vazda njegova mora biti posljednja, što misli da je najpametniji, a niko mu sa strane neće reći da je poglup. Ali neću o narodu, hoću o sreći.

Ma ustvari kad smo kod naroda, ja se namah sjetih Eskima i njihovih jedno 25 riječi za snijeg. Ko što kod nas ima tolko i više od tolko riječi za jebačinu. Ali za sreću mi nemamo niti jednu cijelu riječ. Imamo pola riječi. Dijeli je sa onom drugom srećom. Američanin fino razdvojio, imaš happy, imaš lucky, biraj šta ti je volja. Kod nas ni jednog ni drugog, pa kobiva štaš džaba trošit i zauzimat riječi, ionako se ne koriste. Ali zato uredno imamo recimo i nesretan i baksuzan i tužan i...

Elem ja počeo pisati post s kroz drugim ciljem, da se malo pohvalim ličnim uspjesima i poduhvatima i ključnim igranjem sreće u svemu tome, i na kraju završim s nakom kolektivnom kuknjavom i rahat patnjom. Da ga jebeš, ne mere blog bit stanište lijepih priča. A i nije da se neko usrećio pišući o sreći na blogu, pa ne bih ni ja da postavljam nove trendove...


Inače one Nore mi nema na blogu sto godina, ja se nadam da se usrećila do te mjere da nas je sve zaboravila.

Princ of Perversia
http://princofperversia.blogger.ba
03/11/2019 21:07