o ne daj Bosnu Lendo…

Ne znam jel ovaj lik ozbiljan ili je neka zaebancija, jer ako je ozbiljan ovo je predobro. Ali i ako je zaebancija, isto je predobro samo na drugi način. Win win u svakom slučaju za mene…

8 0 komentara

Leave a Reply

  1. Nisam dovoljno cinik da mi ovo može biti urnebesno smiješno, pa valjda je onda odgovarajuće da mi bude urnebesno tragično.

    I sada, jedinu paralelu koju pronalazim ovome sadržaju je sljedeće:
    Ovim se smatra da je Odluka o imenovanju (Vlade FBiH) donesena u propisanom obliku (parafraza stava (1) i (2) urnebesno tragične odluke ).

    Čuj, ovim se smatra?! U cijeloj sceni nedostaje prigodno istorijsko vrijeme (XIII vijek), telal suverenove odluke (suveren je tada bio namjesnik Boga na zemlji), okupljena svjetina bolesna i slinava na gradskom trgu koji nema kanalizaciju (a znamo šta to podrazumijeva) i koja ne razumije telalove riječi, ali instinktivno osjeća da će ih se itekako ticati, te nedostaje i taj suveren, oličen u jednom liku, kako samozadovoljno posmatra reakcije sa nekog dvorskog balkona. Nedostaju, doduše i fanfare i zvuk rogova uz koje se ovim se smatra odluke objavljuju.

    No, moderne informacione tehnologije su nam omogućile ovakvu prigodnu zabavu za svjetinu (bolesnu i slinavu), pa i ne čitasmo istorijske storije o ovim se smatra odlukama, nije to za nas.
    Za nas je da ne razumijemo.