o ambasadorima…

Ne vole nas jer smo muslimani. Jedna od većih podvala bh političke scene (od strane zna se koga), koja se tolko primila među narodom da samo dokazuje onu da ponavljana laž eventualno postane istina. Danas da to nekom kažeš, svi će ti reći pa jes tako. Kao mi bismo bili nekakva Švicarska2 da nas zli Evropljani nisu natjerali da budemo korumpirani lopovi i kriminalci, samo jer smo muslimani. Sve bismo mi završili i uradili, ali avaj. Međutim ja kad kažem ljudima da sam iz Bosne, to im je otprilike u rangu ko da sam rekao da sam iz Narnie, a ne jedne Evropske zemlje, tu njima u komšiluku. Njima to sve i jes Narnia, osim ako ko ode na more u Hrvatsku pa eto da se zainteresuje šta ima u okolini. Ja sam sve konto da im puca neka stvar za nama, ali je još gore, i ne znaju ba ljudi da postojiš.

Recimo ima jedna ona smiješna slika Hrvatske i Bosne, ono ko Hrvatska uzela svu obalu i ne da Bosni na more. Pa im ja to pokažem, pa im je onda ko malo jasnije. Malo im ko i šega. Šta ja njih imam tušit našom svakodnevnicom, više ja to nako gledam na nešto pozitivno ili zanimljivo da okrenem, ko će ba slušat tuđu muku. Kažem da se volimo nako šalit, imamo dobre hrane, da su nam ćune najveće u prosjeku u Evropi, da imamo lijepih žena, da imamo tri predsjednika ili da smo vjerovatno jedini narod na svijetu koji se više sekirao i izlazio na ulice u više navrata, ono doslovno, da protestujemo jer tamo neki Izraelac lupa po glavi nekog Palestinca 2000 km daleko, a ne izađemo recimo kad nam maloljetnog zemljaka policija prebije tu ni 20 km dalje od naše svakodnevnice.

Svi smo mi pomalo ambasadori svoje zemlje, u egzilu…

27 0 komentara

Leave a Reply

 1. Cijela istocna europa je poznata po korumpiranosti, kriminalu i kuravelama ono to je stereotip, i kako se zene prodaju na bijelo roblje. Svi su ko Putin, tako nas zapad gleda. Ovi sto idu na more iz Skande, hrvatska im je jedino cool samo povrsno zbog Game of Thrones jer je jeftina zbog hrane i alkohola,wannabe gostoljubivi, ne interesira ih nasa historija,politika, bilo sto vecinu njih kad pricas s njima.
  Pa ja ti kazem mene pitaju jel dole jos rat.🤣🤣

 2. Kako si ti opterecen nebitnim stvarima to je čudo jedno 😊 I nikako da te napusti taj kompleks nize vrijednosti, cak sta vise, kada se nadjes vani taj kompleks kao da još vise dodje do izrazaja 😊
  Posljednji vikend posjetio sam Vodopad Kravica. Bilo je lijepo i sunčanog vrijeme, a taj prelijepi i spektakularni prirodni dragulj pun turista, i to vecinom stranaca. Dan poslije posjetim i Mostar cijim znamenitim i carobnim ulicicama jedva da mozes proci od stranih turista. U Sarajevu vec tradicionalno preko cijele godine srecem mnostvo turista. Svi ti stranci vrlo dobro znaju gdje je Bosna i Hercegovina, a sve mi se cini da postoji veci broj stranaca koji geografski bolje poznaju Bosnu I Hercegovinu od samih stanovnika Bosne i Hercegovine. E ti stranci, koji znaju gdje je Mostar, gdje Banja Luka, Bihac, Trebinje, Sarajevo…ti stranci su meni bitni, a ti tvoji stranci koji ne znaju gdje je Bosna I Hercegovina su mi potpuno nebitni, i ne znam zašto se uopce opterecujes takvim besmislicama, kao sad je važno da li neki pekar iz Zermatta zna gdje je Bosna?! Ne kontam kakve stete ili koristi imam od toga da li neki kondukter iz Utrechta zna za Bosnu, isto kao što ne kontam sta se to loše moze desiti sto ti ne znaš gdje je Savezna drzava Wyoming, I kakve ce posljedice stanovnici Wyominga pretpjeti zbog tvoga neznanja!?
  Budi autentican, originalan, budi svoj, i onaj koji treba ce te sigurno prepoznati i znati za tebe.

  Jos mi je zabavnije kad ovi “našisti” pocnu bubati u milionima, abnormalnim milionima 😊 kao smijemo se nekome zbog neznanja a onda sami pokazemo abnormalno neznanja, kao recimo da je vise muslimana u Amsterdamu nego u Bosni, abnormalno vise, u milionima, a sam Amsterdam ima nesto vise od milion stanovnika, tako da kada bi svi stanovnici Amsterdama bili muslimani tvrdnja opet ne bi bila tacna, samih tim je jos smjesnija 😊
  Medjutim, poslije smijeha treba malo I da se uozbiljimo I kažemo sustinsku razliku izmedju muslimana Berlina, Amsterdama, muslimana Europe I muslimana Bosne. Za razliku od muslimana Europe, muslimani Bosne su konstitutivni, drzavotvorni. Muslimani Bosne su narod, Bošnjaci, a agenda Nase stranke bi se I mogla svesti upravo na to da Bosnjacima uskrati I konstitutivnost I drzavotvornost I svede na obične europske muslimane bez politicke moci I odlucivanja, pa da budemo kao muslimani Amsterdama svedeni na statisticki broj bez mogućnosti politickog ili bilo kakvog drugog administrativnog odlucivanja.
  E upravo ovi iz Nase stranke muslimana iz Berlina iz mene iz Bosne vide na isti nacin, I ne vide nikakvu razliku medju nama. Pa zato treba naglasiti da je taj musliman u Berlinu odnekud dosao, da on u vecini slucajeva cijeli zivot tu prozivi kao stranac I malo se za sta pita, a ja ovdje u Bosni sam autohton, konstitutivan i drzavotvoran, i ima za sve mene da me se pita, ja odlučujem kakva ce moja država da bude, neću valjda dopustiti da mi život određuju i uređuju ove neznalice iz Naše stranke.

  • Pa rekao sam što, zato što ti decenijama filuju glavu kako smo mi nekome bitnom trn u oku, pa zarad toga ne idemo naprijed, a inače bi se kao išlo. Tako čitave generacije jednog naroda odrastaju u toj naučenoj bespomoćnosti. Posljedično se javlja i manjak samopouzdanja, pa i taj kompleks niže vrijednosti o kojoj ti pričaš. Tako dolazimo i do ovog paradoksa da je jedno palestinsko dijete kud i kamo bitnije od bosanskog djeteta, jer se zbog palestinskog izlazi na ulice i kače se zastave, a ovo bosansko se mariše kako se kome digne kurac.

   Što se tiče ovih brojeva, sama FR ima 5 miliona muslimana, pa i Njemačka isto. Tako da ti naši brojevi jesu zanemarivi gledajući ukupne brojeve u Evropi. Što se odlučivanja tiče, muslimani u Evropi biraju i bivaju birani. Tako da te priče o odlučivanju ne stoje. S druge strane kad vidiš kako se muslimani politički organizuju i odlučuju…

 3. Teško mi je odgovoriti ako nisi konkretan: Dakle, ko kome filuje glavu? Koje palestinsko dijete je kudikamo bitnije od bosanskog i ko ga to marise?
  Nije mi jasno sta zelis reci a kad ne navedeš konkretan primjer onda jos teze za razumjeti, ili ti to samo iznosiš svoje subjektivno mišljenje na osnovu ličnih predpostavki.

  Sto se tice brojki, sasvim je drugo kad se računa cijela država a nešto posve drugo kad se računa grad, u komentaru se spominje Paris, Berlin, Amsterdam i broj muslimana u tim gradovima, i brojke se ne slažu, cak bude smiješno kad se tako referira 😊 međutim ti brojevi nisu važni vec nesto posve drugo a ti to nisi razumio iz mog predhodnog komentara. Mozda da ti pomognem i razmisliš o tome koliko katolika ima u Južnoj Americi a koliko u Hrvatskoj, ili da uporedis broj katolika u Buenos Airesu sa brojem katolika cijele Hrvatske. Ali zašto bi to radio i sta zelis time da postigneš? Da li su katolici iz Hrvatske isti kada su u Zagrebu i kada su u Brazilu? Da li i.aju ista pra a i obaveze? Da li sam ja kao musliman isti u Berlinu kao u Sarajevu, i da li su moja prava ista? Dakle, drug moj lijepi i pametni, izgleda da ne razumiješ suštinu, i neće uspjeti pokušaj bilo koga da Bošnjake utopi u statistički broj europskih muslimana bez drzavotvornih karakteristika. Ne znam da li znaš da je u Europi zabranjen ezan. Dakle, ljudski glas, sloboda govora, poziv na molitvu, osnovno ljudsko pravo, e to je recimo zabranjeno u demokratskoj Europi.
  Ne vjerujem da su muslimani Europe tako birali, tako se politički organizovali i odlučili, da sami sebi ukinu ezan. Postoje zakoni, postoji Ustav, te zakone i taj Ustav ne kreiraju niti sudjeluju u njegovom kreiranju muslimani Europe, vec se moraju ponašati u okvirima vec određenih zakona, što je suštinska razlika u odnosu na nas Bošnjake koji smo u mogućnosti da sami sebi kreiramo i sadašnjost i buducnost, mada u posljednje vrijeme vidimo da nam se mnogi zakoni namecu, cak nam se i Ustav na dnevnoj osnovi suspenduje a sve u namjeri da nas se svede na bas te europske muslimane, za koje ti kazes da biraju i budu birani, da se politicki organizuju i odlucu, a usput im bude zabranjen ezan.

   • Katran ti hoće reći da je on za građansku državu samo tamo gdje je on većina, a tamo gdje nije da se poštuju sva prava manjina. Koliko je tu pametnog ne znam, ali licemjernog ima na pretek.

  • Vidiš kad ti meni kažeš da je ezan zabranjen u Evropi, meni nije mrsko da to proguglam i vidim koliko tu ima istine. Kad ja tebi kažem da se plasiraju priče da nas svijet ne voli jer smo muslimani tebi je mrsko proguglati ko to plasira takve priče i ko generiše takve narative jer kofol ti ne znaš, prespavao posljednjih 30 godina. Evo ti jedan od rezultata sa prve stranice.
   https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/video-u-jugoslaviji-su-nam-vadili-zdrave-zube-jer-smo-muslimani-to-je-bio-taj-odnos-832492

   Evo i da ti kopiram dio teksta jer ti je možda teško i otvoriti link. Nezim ef. Halilović, bivši rukovoditelj Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH, i čovjek kojeg se često može vidjeti u društvu najužeg vrha SDA, nedavno je dao izjavu koja je postala viralna na društvenim mrežama. Čuj ko je vedrio i oblačio zadnjih 30 godina i generisao javno mnijenje.

   Evo ti i link za tvog zemljaka kojeg su prebili nedavno, jer ašćare ne čitaš ni te svoje medije.
   https://stav.ba/vijest/brutalnost-policije-entiteta-rs-nad-bosnjacima-pretukli-dijete-u-osmacima-/19292

   Evo ti i linkovi protestovanja za Palestince…
   https://www.klix.ba/sport/nogomet/navijaci-sarajeva-i-zelje-pruzili-podrsku-palestini-na-derbiju-okacene-zastave-na-tribinama/231008127
   https://www.klix.ba/vijesti/bih/duga-kolona-vozila-sa-palestinskim-zastavama-prosla-kroz-sarajevo/231012143
   https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-sarajevu-veliki-skup-podrske-palestincima-samo-trebas-biti-covjek-da-ustanes-za-gazu/210522029
   https://www.klix.ba/vijesti/bih/nekoliko-stotina-sarajlija-u-protestnoj-setnji-u-znak-podrske-narodu-palestine/210514106
   https://www.klix.ba/vijesti/bih/podrska-narodu-palestine-upucena-iz-hercegovine/210515032
   https://www.klix.ba/vijesti/bih/nova-podrska-za-palestinu-iz-hercegovine-zastave-u-stocu-i-pocitelju/210516105
   https://www.klix.ba/vijesti/bih/na-starom-mostu-zavijorila-se-zastava-palestine-uz-skok-podrske-civilima/231010106
   https://www.klix.ba/vijesti/bih/protesti-podrske-u-sarajevu-spasiti-civilno-stanovnistvo-palestine/140714062

   Stavio bih ti ja članke o izlascima na ulicu zbog ovog malog, ali nema jebiga. Dakle, kad se palestinsko dijete bije kod nas se izlazi na ulice. Kad se bosansko dijete bije kod nas se ne izlazi na ulice. Ne mora čovjek biti posebno nadaren da zaključi da je bosansko dijete manje važno i vrijedno od palestinskog djeteta na našim prostorima. Nadam se da ti je sad malo jasnije o čemu ja pričam i pišem.

   Ma ja znam da je muslimanima u Evropi prvo i udarno pitanje gdje mi je ezan, ono čim progledaju. I ako će se oko nečega organizovati i udružiti, to je to pitanje. Zato i gube glave, doslovno, da se dočepaju mrskih zemalja gdje nema ezana. Još kad čuju da nema ni roštiljanja koliko i kad hoćeš, kako je recimo u Njemačkoj, tek onda nastaje raspašoj. Činjenica je da tamo gdje se muslimani pitaju i donose zakone imamo institucije kao što su recimo muta brakovi, bacha bazi, zabrane školovanja žena, obavezna pokrivanja žena, tolike inflacije da su prije 10 godina istom količinom novca mogli kupiti auto a danas jedva da mogu iphone, koje zatvaraju novinare, diktature, kultove ličnosti, ubijaju kojekakve likove koji im se ne sviđaju, a o korupciji, kriminalu i ostalom da ne pričamo. Ja bih iskreno bez svega toga, pa makar ne čuo ezana do kraja života. Meni je suština ipak važnija od forme.

   • Iz pouzdanih izvora (a na blogeru ti ne mogu reći kako), ovo dijete i njegov otac su slagali sve što se desilo. Ne postoji dokaz (medicinski nalaz) da su nanešene ikakve tjelesne povrede dječaku, a on i njegov otac su optuženi za krađu koju jesu počinili i po čemu su i “poznati”.
    Zašto bi onda neko ustao na demonstracije protiv laži?

    Ono što mislim da jesi u pravu i da licemjerno šutimo jeste kada se desi napad na bilo kojeg povratnika. Na bilo koju anomaliju bosanskog društva. Jer mi (eto ja silom prilika ne živim tu, ali cijela moja familija je u Bosni) smo izloženi raznim vrstama potlačenosti još od 90ih i niko ništa.

    Ono sa čime se slažem kod Katrana jeste da se mi kao muslimani u Europi ne možemo porediti sa muslimanima koji su došli u Europu kao migranti. Bosna je naša država gdje mi imamo pravo glasa kako konstitutivni narod, zato što smo mi autohtoni žitelji države, zato što mi druge države nemamo. Svi ti koji su migrirali u države Europe imaju svoju izvornu državu i ne mogu tražiti prava glasa ako se ne integrišu u društvo u koje su došli, a realno ne integrišu se.

    To da li nas mrze, de da ti kažem iz ličnog iskustva dvije stvari koje su mi se desile u Briselu na univerzitetu na kojem sam studirala:
    Prvo – u toku rasprave o regio emilia metodi učenja, gdje sam argumentima ubijala suprotnu stranu, isfrustrirani mali Belgijanac (mali jer je imao 21, a ja 28 god at the time), skače ko zec koliko se iznervirao i kaže mi “go back to your wild Bosnia, you undated savages”
    Drugo – u toku prezentacija o dvije škole pod jednim krovom, gdje je kolegica Finkinja židovka pričala o ideji takve škole Izrael-Palestina, digla sam ruku i prokomentarisala kako naša država ima isto. Te godine DW je radilo neki projekat u školama u Bosni i pokrilo tu priču, i obzirom da su svi naši zadaci za nastavu mogli biti pretvoreni u veće projekte, rekla sam joj da je ideja o kojoj je ona pričala zanimljiva i da se obrati medijskim kućama koje mogu pokriti tako nešto i tim raznim causes koji mogu uložiti u pomirenje dviju strana barem kroz obrazovanje. Ona je nakon svoje prezentacije prišla meni i rekla “ovo je posljednji put da si digla ruku da govoriš nešto dok ja govorim. Tvoja muslimanska zatucana mišljenja me ne zanimaju, vrati se na svoj prljavi Balkan, prljava muslimanko”. Sve to je čula asistentica Čehinja i tražila od mene da je prijavim za govor mržnje adminu odsjeka. Ja, u šoku jer mi je prvi put toliko mržnje izrečeno u cijelom mom životu direktno u lice, rekla sam da neću. Asistentica je isto prenijela profesoru predmeta, koji je odmah reagovao na narednom času i lično prijavio gospođicu nakon čega je suspendovana cijeli jedan semestar. Nakon toga, od 75 ljudi u našoj internacionalnoj grupi, barem polovina je stala na njenu stranu i prestali su komunicirati sa mnom ostatak studiranja.
    Treće – dok sam radila u MBA centru kao instruktor za engleski jezik za polaganje testova TOEFL i IELTS, kolegica Moldavka me danima zvala Katarina jer je mislila da sam iz Rusije. Kad sam joj napokon nakon možda 2 mjeseca rekla da se zovem Dženita i da sam iz Bosne, upitala me je da li sam muslimanka. Kad sam rekla da jesam, nikad više nije razgovarala sa mnom u narednih godinu i po dana koliko sam radila tu.
    Četvrto – dok sam radila u školi kao profesor engleskog jezika, imala sam kolegicu iz Širokog Brijega, koja je za sebe govorila da je Hrvatica i svima govorila da je iz Hrvatske. Jedne prilike direktorica je guglala Bosnu i upitala je kako može biti da je iz Hrvatske, kad je ŠB u Bosni; ona je rekla da Bosnu ne priznaje kao svoju državu jer tamo žive muslimani (iako joj je cijela familija još uvijek u Širokom). Tada sam dobila pitanje da li sam muslimanka, i kad sam rekla da jesam, izostajali su mnogi pozivi na druženje tičera (večere i ručkovi).
    Peto – jedna od profesorica u školi u kojoj sam radila, pola Belgijanka, pola Španjolka, zvala nas je na proslavu njenog – nešto kao – KUDa u selu iz kojeg je njen otac. Totalno neki ruralni dio Valonije u Belgiji; mali grad, crkva, trg, mjesna zajednica (something like that) i dvorana u kojoj su izvodili taj svoj četverosatni program u sklopu obilježavanja dana tog njihovog grada. Jedina ja od nas 10ak koji smo došli na tu proslavu sam bila muslimanka i kad je počeo taj njihov spektakl, imali su dosta skits koji su ismijavali migrante u Belgiji, većinom Arape i to kako on dovede svoje četiri žene i kako one i dalje ostanu pokrivene, i u jednom trenutku skidaju abaju te glumice i ostaju u bikinijima što je kao pokazatelj kako se kao mnoge one kurvaju. Onda su malo ismijavali muslimane sa Balkana kako smo mi kao špijujuni – govorimo kao da smo muslimani, al smo bijeli kao oni, pa mi to zapravo i nismo, već smo izgubili identitet jer se tako dobro kao bijelci integrišemo u belgijsko društvo.

    To možda što si ti doživio, bilo je sa nekim mlađim ili totalno odvojenim od zanimanja za politiku, a sigurna sam da se bosna i bosanski muslimani spominju u njihovim domovima, jer ne može postojati nijedan Europljanin da nije čuo za Jugoslaviju, za Bosnu u Jugoslaviji i razloge za rat 90ih.

    Ko za to nije čuo, onda živi ispod kamena što bi rekli englezi ili se licemjerno brani neznanjem jer mi jesmo trn u oku Europe.

    Baj d vej, moje rodice rođene u Briselu kažu da su u gimnaziji imale profesora historije koji je za Balkan govorio – mjesto gdje će uvijek biti ratovi zbog religije. Ako ih tako uče u školi, svima je jasno koja je to religija koja smeta Europi i oni su itekako svjesni ko smo i šta smo.

    To kako se Bošnje ponašaju u EU državama, to je po meni neka druga tema i licemjerna stvar, jer svaka država ima svoje džemate, dozvolu za prakticiranje vjere, ali razlika je što su to sekularna društva u kojima je religija (barem onako površno) lična stvar iako gledamo države poput Fr i Njemačke zabranjuju bilo kakva relgijska obilježja al samo ako je u pitanju islam (otkriti onda i časne, jel tako, kad i one hodaju okolo pokrivene).

    Eh eto… bolje da sam ostala na prvom komentaru sa – hjooo teški’ tema… peace out

   • Drago mi je da si podijelila svoja iskustva, i meni je stvarno žao što ne pišeš više o tim svojim međunarodnim iskustvima. 😀

    Što se tiče malog, možda si upravu. Možda i drugi povratnici lažu da ih neko batina. Bio je onaj što je šarao sam sebi po autu neke uvrijedljive nacionalističke fore. Ali ako je tako onda treba reći da je povratnicima dobro i idući put kad se neko nešto požali na tretman vlasti da ih se fino tuži za klevetu kako je to u skladu sa zakonima tog entiteta. A i osloboditi ona četiri policajca koja su navodno uhapšena zbog svega, ako ih već do sad nisu pustili. Ja bih ipak rekao da tog batinanja ima i mimo ovoga, da možda sve i ne dođe do javnosti, što ne mijenja suštinu mog pisanja, a to je da je palestinsko dijete vrijednije od bosanskog djeteta. To ti je ko u onom vicu kad se Mujo izvinjava Japancu što mu je u životu Japan tek na trećem mjestu. Kad njemačko dijete zagine, eh to je tek tragedija.

    Pa neće ljudi da se integrišu, šta ga imaš pitati za mišljenje onda. U Njemačkoj imaš 4 miliona Turaka, pola ih nema pasoša. Pa prijatelju moj ti si onda Turčin u Njemačkoj, a ne Nijemac turskog porijekla, i ja prvi ne želim da mi takav uređuje život. Brate ako ti je do Sultana i sultanata, kupiš fino kartu u jednom pravcu. Ili kad imaju pravo glasa oni izglasaju sve zakone iz onih vukojebina iz kojih su i potekli. Evo recimo ovi iz Mičigena, prvi set zakona koji su usvojili da se ukinu gej zastave. Da se razumijemo zaboli me za zastava, no on dođe na poziciju moći preko leđa demokratije i liberalizma (koja između ostalog i njega takvog toleriše), i onda kaže eh sad kad sam ja išćejfio neće više niko drugi. I ljudima je sporno što se takvim ljudima osporava političko djelovanje. Pa brate ako je tako, ti fino reci evo ima pored Demokrata i Republikanaca, evo imamo i Muslimance, pa da vidimo ko će glasati za tebe.
    https://edition.cnn.com/2023/06/15/us/hamtramck-michigan-ban-pride-flags-public-property/index.html

    Pa ima rasizma i vjerske netrepeljivosti u Evropi, niko to ne spori. Obzirom da ti ne živiš u Bosni već duže vrijeme, trebala si vidjeti naša iskustva sa kojekakvim doktorima i inžinjerima iz Pakistana, Bangladeša, Maroka i inih vukojebina. Rintaš čitav život, kičmaš negdje po bauštalama po Njemačkoj, i vratiš se a inžinjeri ti zapalili kuću. Kako treba jedan Šved da reaguje kad primi sto hiljada takvih i onda mu oni od onakvog Štokholma naprave prijestolnicu nasilja u Evropi. U nekom predgrađu Štokholma od nekih 100k stanovnika imaš više nasilja nego u komplet Londonu recimo. Izgradili im centre za omladinu, eto ono da ne zjape na ulici, dok u neka doba nisu upratili da tamo sjede likovi u pancirima, igraju plejke i regrutuju omladinu za pucnjave po gradu jer po njhovim zakonima maloljetnici ne robijaju. Šta misliš ko je glavni mafiozo u Švedskoj? Tamo neki Olaf Olafson? Evo ovaj… https://en.wikipedia.org/wiki/Rawa_Majid

    Eto ti interakcije Danca Pakija i Danca Danca. Treba se samo staviti u cipele ovog lika i kontati kakav će on biti poslije ovakve interakcije, a i svih ostalih Danaca koji će ovo pogledati.
    https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/az2Z3Nq_460svav1.mp4

    Bošnjacima smetaju Srbi recimo koji ne priznaju državu, stalno pričaju i rade protiv nje, sve to dok žive na račun iste. Ali su prvi da kažu kako je Evropa islamofobna a vamo na pretek drkadžija koji pričaju o nekakvom halifatu, konvertovanju svih Evropljana, sve dok im ta ista Evropa hrani i oblači po desetero djece. Ja se vraćam s posla, umoran, nikakav, i onda mi ti i isti takvi skaču po glavi u vozu i kontam se bolan sve ja ovo finansiram. Kad je meni muka od svega toga, a vrlo sam kratko tu, mogu mislit kako je njima.

    Treba se pomiriti da činjenicom da muslimani porijeklom iz Bosne nemaju puno toga sa muslimanima iz ostatka svijeta, i da smo mi u ovim kulturnim previranjima po našem starom dobrom običaju kolateralna šteta.
    Fun fact, baš sam jučer imao jedno iskustvo, za koje kolega veli da bi se moglo tretirati kao neka vrsta rasizma, mada eto ja i nisam to tako vidio i doživio, al eto. 😀