Ne znam više ni jesam li o ovom prije piso, jer ima naka neobjavljena skica, ali evo opet naletilo da me nervira (pravite se da je prvi put). Znači od ovih naših modernih namišljenih imena tipa Iser ili možda Seradda, jedino su gora ona neka naša arhaična imena koja se daju po nekim davno umrlim (pra)nanama i (pra)dedama, koji su živjeli prije 100 i kusur godina, a koji nisu ničim zadužili ovo čovječanstvo, i jedino po čem će ostat upamćeni jes što se guzili nekad. Bonus poeni ako je još dijasporsko dijete.

Evo sad čitam naka treba i zove se Zećira. I ti sad kontaš ona je neka stara nana Zećka što pamti bar tri rata, ali nije ba. Mlada starmala, nea ni triest kuka, postdejtonsko dijete. Kontam što te roditelj može usrat s tim imenom, to malo ko može. E čuj daš djetetu ime Zećira. I to u tamo nekoj Šveckoj gdje nemaš niti jedan jedan pritisak okoline da se ponašaš tako glupo. Sad ti nju neđe upoznaš, ono bariš je malo, kako se zoveš ona kae Zećira. Bonerkiler samo takav. Zamisli scenarij guzite se i sad joj govoriš upo frke osjetiš li ga, Zećira!? A onda ti ona odgovara, osjetim Rasime moj, jer su i tebi roditelji nariktali život na hard težini od samog starta. Ne moram ni ispisivat scenarij na šta bi to ličilo i da ima malo nadimkovanja, Rasko i Zeća (ili Ćira ili Zeci) u vatrenom zanosu. Još eto samo da ona ima rahmetli admidžu ili još rahmetnijeg dedu istetoviranog na plećki za potpuni ugođaj. Što ne mogu te nazor tradicije. I onda kae što nam opada natalitet. Jaro trebalo se prije trijes godina o tom razmišljati…

32 0 komentara

 1. Gdje je sad onaj Bleki da te napadne jer blatiš dječja imena? A🤣

  Kako bilo, šta tebe zanima kako će neko nekog zvat za vrijeme intimnih odnosa, pa da mu je ime i naj staromodnije, ili Napoleon il Adolf. Ovaj opis malo aludira da imaš nekih infatilmih otpora prema seksualnim odnosima i da to smatraš nečim gadljivim.

  • Ne znam. 😐

   Pa sve me se tiče, ja sam ti ko Vegeta. 😛
   Neam ba, neka nama taslačenja. Ja ti imam problema s ovim nazor tradicijama i glupim ljudima koji ne mogu da žive u svom vremenu ili nekom budućem, nego strogo u prošlosti po nekim standardima i vrijednostima koje su tad bile moderne.

Leave a Reply