o raspapričavanju…

Jesu se svi, pod naravno dirigentsko-trendseterskom palicom Morgane, raspapričili ovih dana da sam tačno i ja morao napraviti, i to paprike à la ja način. Nemam ja ništa protiv. Paprike, tačnije sataraš, me vazda podsjeti na Anti-Idiota. Ali o tom sam pričao 100 puta do sad, pa neću i ovaj put. Ima mahanje od mene ako čita (između pauza kad… radi nešta drugo). Volio bih da je Ironična bila tu da to sve poslika, sviđaju mi se njene fotografije. Mislim da bismo napravili dobar fotošuting nas dvoje. I Silencija, ona mi je vazda asocijacija na mesinu, doduše limitirano na bloggeru samo. Ali ne stiže ona da misli na nas, jer je preokupirana tamo nekom drugom mesinom1

  1. if you know what I mean 😉 ↩︎

55 0 komentara

    • Pa to ti je kad Morgana zada neki trend, mi ostali šta ćemo, moramo slušati inače…

    • Ih, ne može dvaput! 😀

      Mogu ti reći da je bilo dobro, nego dok sam ja našao aparat, pograbilo se sve i još brže pojelo. 🤣

    • Kako kaže NKTB, “imam pravo na četiri”🤣

      Ne, ako si sam delao, stvarno svaka čast!
      Boja je perfektna, imaš ovo nešto bjeličasto u razrezima (trebalo bi da je sočno). Ja radim sa puterom, ali ovo je nešto drugo. Začini i začinske biljke – baš kako treba.

    • Ma ako ti se naljutim… 😛

      Luk bijeli je bijel u tavi. Al bilo je i putera, nije da nije. 😁

    • 🤣
      Oho mi se!

      Imate li vi tu crni bijeli luk?
      Ma imate, pitam gluposti. Black garlic.
      E, to pomiješaj sa puterom u smjesu i premazuj, sjećaćeš me se k'o anđelčića😇

    • Evo sad vidim prvi put da to čudo i postoji. Možda i ima neđe. Ako naletim, kupim, pa ti javim dojmove. 😀
      Ja šta sve neće ljudi smisliti, čuj crni bijeli luk… 😀

    • Manje je opor u odnosu na svježi bijeli luk, ima naznakicu slatkaste note, pa se vrlo dobro kombinuje sa slanim.
      Nije baš raširen i nešto je skuplji, ali definitivno vrijedi.

Leave a Reply